jueves, noviembre 09, 2006

Technotronic - Pump Up The Jam (1989)



Pa los Ninyos, este clasico de la electronica, esta muy bueno la verdad.

Technotronic is een project dat Jo Bogaert aan het begin van de jaren '90 oprichtte. Bogaert was een van de drijvende krachten tijdens de hoogdagen van de New Beat. Ook toen de New Beat-rage overvloog stond hij niet stil en hij bleef sleutelen aan een eigen geluid.
Het debuut van Technotronic werd Pump up the Jam. Op het podium stond Felly, maar in de studio werd gerapt door de Zaïrese Manuela Kamosi (Ya Kid K). Manuela Kamosi is de zus van Karoline Kamosi, beter bekend onder de naam Leki.
De single deed het uitstekend in bijna alle landen van de wereld, en werd nr. 1 in het grootste deel van die landen. Het nummer bleef in de VS steken op nr. 2, zodat Dominique van Soeur Sourire daar de grootste Belgische hit blijft. In totaal werden van "Pump up the jam" wereldwijd meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht.
Daarna werden nog enkele singles uitgebracht: Get Up! (Before The Night Is Over) en This beat is Technotronic. Deze haalden niet de gigantische verkoop van het debuut, omdat ze het verrassingseffect ervan misten.
Voor het tweede album, Body to Body, deed Bogaert een beroep op Reggie, een van de twee vrolijke dames die bekend werden met Indeep (bekend van Last night a dj saved my life). Deze plaat genereerde niet half zoveel verkoop als de eerste, alhoewel de single Move that body tot nummer 5 van de Billboard-charts in de Verenigde Staten opklom (dankzij het gebruik ervan in een commercial van Revlon).
In totaal verkocht Technotronic meer dan 14 miljoen albums over de hele wereld.

Link:
http://www.sendspace.com/file/md7ake
Clave/Senha: amendoeiraclub.blogspot.com

3 comentarios:

Anónimo dijo...

esta es la clave del .rar... me abre copn error y no descomprime los archivos--- sere yo masestro?

Anónimo dijo...

a mi me paso lo mismo (problemas con la clave)

xtián dijo...

lo subí de nuevo y ahora si que la clave funciona tiki taka, gracias por avisar.